Jedi na žlico.si

Jedi na žlico

česnova juha s prekajeno slanino

Česnova juha s prekajeno slanino

Česnova juha s prekajeno slanino je okusna enolončnica, ki jo lahko postrežemo čisto, ali pa s popečenimi kruhovimi rezinami. V originalnem receptu so česnovo juho s prekajeno slanino postregli z zakrknjenimi jajci. Odlična ideja za kosilo!

česnova juha s prekajeno slanino

Priporočam tudi recept: Čebulna juha s popečenim kruhom

Česnova juha s prekajeno slanino

Recept za česnovo juho s slanino je pripravljen za štiri osebe, za pripravo bomo potrebovali 20 minut in za kuhanje še 40 minut. Če želimo bolj krepko juho, jo postrežemo s popečenimi kruhovimi rezinami ali z zakrknjenim jajcem. Osnova okusne juhe sta česen in kokošja juha!

Sestavine za česnovo juho s prekajeno slanino:

  • 1, 75 l kokošje juhe
  • 2 goveji kosti
  • 1 neolupljena glavica česna, razdeljena na stroke
  • 8 olupljenih strokov česna
  • 4 vejice peteršilja
  • sol in poper
  • 100 g prekajene slanine
  • 1 žlica sladke paprike
  • 3 žlice olivnega olja
  • 1/2 žličke zmletega kumina
  • po želji; 4 jajca in rezine francoske štruce

Recept za česnovo juho s prekajeno slanino po korakih

  1. V večji lonec pristavimo kokošjo juho, dodamo goveje kosti, neolupljene stroke česna, sveže sesekljan peteršilj. Zavremo, dodamo sol in poper, zmanjšamo temperaturo in počasi kuhamo pol ure.
  2. Ko je osnova za česnovo juho pripravljena, jo precedimo v drugo posodo.
  3. V ponvi segrejemo žlico olivnega olja, dodamo drobno sesekljan česen in počasi pražimo toliko časa, da svetlo porumeni.
  4. Dodamo na 1/2 cm velike kocke narezano prekajeno slanino, lahko tudi prekajeno šunko. Premešamo in pražimo še eno minuto. Primešamo sladko mleto papriko in zmleti kumin, ter posodo takoj odstavimo z ognja in stresemo k juhi.
  5. Medtem ko se juha počasi kuhlja, segrejemo pečico na 180 stopinj C. Francosko štruco narežemo na rezine, jih premažemo z olivnim oljem in položimo na rešetko. Rezine kruha pečemo približno 5 minut, da porumenijo z obeh straneh.
  6. Opečen rezine kruha položimo v jušnik in prelijemo z vročo česnovo juho. Po želji v jušnik ubijemo jajca, pustimo da zdrsnejo v vročo juho in nato jušnik za nekaj minut postavimo v ogreto pečico, da jajca zakrknejo.
  7. Česnovo juho lahko postrežemo tudi brez opečenega kruha ali zakrknjenih jajc, namesto tega v juho zakuhamo poljubno jušno zakuho.

Priporočam tudi recept: Kako skuhamo najboljšo mineštro?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Show Buttons
Hide Buttons