Jedi na žlico
Dolme – nadevani listi vinske trte – so priljubljena mediteranska specialiteta, ki jo običajno povezujemo s sredozemskim vetrom in aromami limone, riža in zelišč. Tokrat…
Poletje ni le za pripravo jedi na žaru – je tudi čas za sezonske, barvite in lažje jedi na žlico! 🥣 Čeprav ob vročih dneh…
Ko iščemo toplo, nasitno in hitro pripravljeno jed, ki združuje sezonsko zelenjavo z okusom domače kuhinje, je enolončnica z ragù omako popolna izbira. Ta različica…
Mesna enolončnica s stročjim fižolom in lisičkami je krepka poletna jed na žlico. Kadar imamo na vrtu v izobilju stročjega fižola, ga seveda pogosto pripravimo…
Imate radi mineštre in zelenjavne enolončnice? Danes bomo pripravili gosto zelenjavno juho, v katero bomo dodali sezonsko zelenjavo, za boljši okus pa še posušene paradižnike…
Cvetačna juha je priljubljena jed na žlico, najpogosteje pripravljamo kremno cvetačno juho, ker se ta okusna zelenjava hitro razkuha. Kadar želimo v juhi ohraniti cele…
Kruhovi cmoki recept – kako pripravimo najboljše kruhove cmoke? Kruhovi cmoki so stara tradicionalna jed, recepti so verjetno nastali v času pomanjkanja. Takrat gospodinje niso…
Avtorica: Karmen Valant Posodobljeno:02. april 2025 Recept za dober ričet! Kako skuhamo dober ričet ali ješprenj? Ričet je preprosta enolončnica, pripravimo ga lahko s prekajenim…