Jedi na žlico.si

Jedi na žlico

piŔčančja enolončnica

šŸ²šŸ”„ Domača piŔčančja enolončnica – okusna, bogata in preprosta! šŸ„•šŸ„”

Avtorica: Karmen Valant

Posodobljeno:

PiŔčančja enolončnica s krompirjem in sladkim komarčkom, je okusna mesna enolončnica, ki jo ponudimo kot samostojno jed. Sladki komarček poznamo tudi pod imenom koromač , koperc ali fenkel. Sladki komarček je gomoljasta zelenjava, za pripravo jedi lahko uporabimo celo rastlino. Gomolj komarčka in zelene liste lahko dodamo solatam, ali pa ga uporabimo v enolončnicah.

piŔčančja enolončnica

šŸ²šŸ”„ Domača piŔčančja enolončnica – okusna, bogata in preprosta! šŸ„•šŸ„”

Čas priprave & Prehranske vrednosti

Avtor: Karmen Valant
šŸ•’ Priprava sestavin: 15 minut
šŸ”„ Kuhanje: 45 minut
ā³ Skupni čas: 1 ura
Količina:Ā  4 osebe

šŸ½ Prehranske vrednosti na porcijo

āœ… Kalorije: ~320 kcal
āœ… Beljakovine: ~28 g
āœ… Ogljikovi hidrati: ~20 g
āœ… MaŔčobe: ~12 g
āœ… Vlaknine: ~4 g

Sladki komarček uravnava prebavo in spodbuja delovanje prebavnega trakta, zato lahko gomolj komarčka tudi skuhamo v mesnih in zelenjavnih enolončnicah.

V danaŔnjem receptu bomo komarček dodali v piŔčančjo enolončnico s krompirjem in korenčkom. Izredno okusna enolončnica, ki je primerna tudi za dietno prehrano. Uporabili bomo piŔčančje prsi in piŔčančje bedro brez kože.

Sestavine – šŸ²šŸ” PiŔčančja enolončnica s koromačem in sladkim komarčkom– aromatična in krepčilna jed na žlico! šŸŒæšŸ”„

PiŔčančja enolončnica s sladkim komarčkom ali koromačem je okusna enolončnica, pripravljena iz sveže zelenjave in piŔčančjega mesa.

  • 1/2 kg piŔčančjih prsi brez kože
  • 1 piŔčančje bedro brez kože
  • 1 čebula
  • 2 rdeča korenčka
  • 1 rumen korenček
  • 1/2 gomolja koromača ali sladkega komarčka
  • 4 krompirji
  • svež peterÅ”ilj
  • Ŕčepec timijanaĀ 
  • sol in poper
  • Ŕčepec rdeče sladke paprike
  • žlička jabolčnega kisa
  • 2 žlici masla
  • 1 lovorov list

Recept po korakih za bogato piŔčančjo enolončnico

  1. PiŔčančje prsi in piŔčančje bedro operemo in osuŔimo. Odstranimo kožo in mastne dele mesa. PiŔčančje prsi narežemo na večje kose, bedro pustimo celo. Na meso prilijemo toliko mrzle vode, da je popolnoma pokrito.
  2. Malo solimo, dodamo Ŕčepec timijana, lovorov list in narezan korenček. Zavremo in počasi kuhamo do mehkega.
piŔčančje meso
PiŔčančje meso skuhamo posebej s korenčkom in lovorjem

3.Medtem ko se piŔčančje meso kuha, pripravimo zelenjavo. Čebulo očistimo in drobno sesekljamo. Rdeč korenček in rumen korenček olupimo in narežemo na kolobarje.

4.Krompir olupimo in narežemo na večje kose. Koromač ali sladki komarček operemo in narežemo na manjŔe kose. Svež peterŔilj drobno sesekljamo.

zelenjava za enolončnico
Koromač, korenje in krompir

5. V večji ponvi segrejemo maslo in na njem najprej popražimo čebulo, ki jo rahlo solimo. Nato dodamo na kolobarje narezan rdeč in rumen korenček, ter nekaj minut pražimo. Nato dodamo narezan koromač, premeŔamo in pražimo.

6. Dodamo Ŕe narezan krompir, premeŔamo, posujemo s čisto malo rdeče paprike in nekaj minut pražimo.

piŔčančja enolončnica z zelenjavo
Na čebuli popražen korenček in koromač

7. Medtem se je piŔčančje meso zmehčalo, zato ga vzamemo iz juhe. Kuhane piŔčančje prsi narežemo na manjŔe kose, s piŔčančjega bedra olupimo meso in kosti zavržemo.

8. Ko je zelenjava popražena, jo zalijemo z juho iz piŔčančjega mesa. PremeŔamo, dodamo sol in poper, kanček jabolčnega kisa in počasi kuhamo, da se zelenjava zmehča.

9. Tik pred koncem kuhanja damo v juho narezano meso, odstranimo lovorov list in potresemo z drobno sesekljanim peterŔiljem.

piŔčančja enolončnica s krompirjem in korenčkom
PiŔčančja enolončnica s krompirjem, korenčkom in koromačem

Priporočam ogled zadnje dodanih aktualnih TOP receptov

PiŔčančja juha z zelenjavo

Iz piŔčančjega mesa lahko pripravimo različne okusne juhe in enolončnice. PiŔčančja juha z zelenjavo je malo drugačna enolončnica, kot smo jih sicer vajeni.

V juho bomo namreč dodali beluŔe, začinili jo bomo s pehtranom in zgostili z meŔanico moke in mleka.

Recept za piŔčančjo zelenjavno juho:

  • 1 l piŔčančje juÅ”ne osnove
  • 175 g piŔčančjih prsi
  • 1 vejica svežega peterÅ”ilja
  • 1Ā  vejica svežega pehtrana
  • 2 strta stroka česna
  • 3 narezani korenčki
  • 4 krompirji
  • 4 žlice moke
  • 125 ml mleka
  • 4 narezane čebule
  • 85 g mladih vrÅ”ičkov beluÅ”ev
  • 125 ml sladke smetane
  • 1 žlica drobno sesekljanega peterÅ”ilja
  • 1 žlica drobno sesekljanega pehtrana
  • sol in poper

V večjo posodo zlijemo piŔčančjo juŔno osnovo, dodamo piŔčančje meso, vejico peterŔilja, vejico pehtrana in strt česen. Zavremo, pokrijemo in počasi kuhamo toliko časa, da je piŔčanec kuhan, a na otip Ŕe vedno čvrst.

Ko je meso kuhano, ga vzamemo iz lonca in juho precedimo. PiŔčančje meso narežemo na koŔčke, juho pa zlijemo nazaj v lonec. Dodamo narezan korenček, pokrijemo in počasi kuhamo 5 minut. Nato dodamo narezan krompir in kuhamo do mehkega.

zelenjava za piŔčančjo juho
Zelenjava za piŔčančjo juho

V posodico stresemo moko in ji počasi dodajamo mleko, da dobimo gosto kaŔo. Prilijemo malo vroče juhe in dobro premeŔamo, da dobimo gladko tekočino. Zmes moke in mleka zlijemo k juhi, premeŔamo in zavremo. Juha naj počasi vre pet minut, da se malo zgosti, občasno premeŔamo.

Nato dodamo narezano čebulo, beluŔe in narezano piŔčančje meso. Znižamo temperaturo in juha naj počasi vre 15 minut, da se zelenjava dobro zmehča. Proti koncu kuhanja vmeŔamo sladko smetano, drobno sesekljan peterŔilj in pehtran. Po okusu solimo in popramo, ter Ŕe vroče serviramo.

āœ… NajboljÅ”e kremne juhe – okusni in enostavni recepti

Tradicionalne velikonočne jedi na žlico🄣

Zelenjavna MINEÅ TRA iz pečice🌿 | NajboljÅ”a domača enolončnica za vsako priložnost!

kaj je skrivnost dobre mineŔtre

šŸ”„ NajboljÅ”a ZELJNA JUHA 🄣 | Okusen domač recept, ki navduÅ”i!

Cvetačna juha – izbor najboljÅ”ih enolončnic s cvetačo

🄩 Govedina v solati – EsihflajÅ”, tradicionalna slovenska jed

šŸ”„ NajboljÅ”i recepti z mletim mesom – preprosti, okusni in vedno uspejo! šŸ˜

Viri; PiŔčančja enolončnica:

  • PiŔčančja juha z zelenjavo, najboljÅ”i recepti Krompir, MK
Ā  ā˜… Ā  ā˜… Ā  ā˜… Ā  ā˜… Ā  ā˜… Ā 

Ocenite recept!

Show Buttons
Hide Buttons
Jedi na žlico.si
Privacy Overview

This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.