Jedi na žlico.si

Jedi na žlico

Dušena govedina z belim vinom krompirjem in korenjem

Dušena govedina z belim vinom, krompirjem in korenjem

Dušena govedina z belim vinom, krompirjem in korenjem je odlična enolončnica z govejim mesom. Vas zanima najboljši recept za dušeno govedino? Pa poglejmo! Namesto klasike, se pravi klasičnega govejega golaža, bomo danes goveje meso pripravili malo drugače. Na kocke narezano goveje meso bomo podobno kot pri govejem golažu, počasi dušili na popraženi čebuli, zalili z belim vinom in do konca počasi kuhali s krompirjem in korenčkom. Jed na žlico, ki jo postrežemo kot samostojno jed, za povrh pa dodamo še košček slastnega peciva!

Dušena govedina z belim vinom, krompirjem in korenjem

Dušena govedina z belim vinom, krompirjem in korenjem

Imate radi krompirjev golaž? Potem je današnja jed, ki spominja na krompirjev golaž z govedino, ravno za vas. Posebnost tega recepta je ta, da bomo goveje meso deglazirali z belim vinom.

Sestavine za dušeno govedino z belim vinom in krompirjem

sestavine za dušeno govedino z belim vinom

  • 1 kg govejega mesa za golaž
  • 1 kg krompirja
  • 1/2 kg korenčka
  • 1 dcl belega vina
  • 1 čebula
  • 1 žlica svinjske masti
  • 1/2 l čiste goveje juhe
  • sol in poper
  • 1 lovorov list
  • timijan in majaron
  • 1 pločevinka paradižnikove omake
  • 1 žlica mlete reče paprike

Recept po korakih za mehko govedino z belim vinom in krompirjem

  1. Goveje meso za golaž narežemo na enakomerne kose in ga osušimo. Krompir olupimo in narežemo na štiri dele. čebulo olupimo in drobno sesekljamo, korenje olupimo in narežemo na kolobarje. dušena govedina
  2. V večji ponvi segrejemo žlico svinjske masti in najprej malo popražimo sesekljano čebulo, nato dodamo narezano meso in ga z vseh strani popečemo. Premešamo in nekaj minut pražimo. recept za dušeno govedino
  3. Nato meso s čebulo zalijemo z belim vinom, premešamo in povečamo ogenj, da vino skoraj popolnoma izhlapi. dušena govedina z belim vinom
  4. Nato dodamo žlico rdeče mlete paprike, sol, poper, timijan, majaron in lovorov list. Premešamo in dodamo pločevinko paradižnikove omake. Vse skupaj premešamo, ter dodamo narezan krompir in korenje. krompir in govedina
  5. Prilijemo vročo govejo juho in počasi dušimo najmanj eno uro in pol.
  6. Če želimo gostejšo enolončnico, iz posode vzamemo nekaj kuhanih krompirjev, jih pretlačimo in vrnemo v jed. goveje meso s korenjem in krompirjem
  7. Po skoraj dveh urah počasnega dušenja bo govedina mehka, krompir pa se bo navzel odličnega okusa. Govejo enolončnico lahko postrežemo tudi v prazničnih dneh.

Priporočam ogled receptov z govedino

enolončnice z mesom

Tradicionalna Alžirska jed na žlico z govedino

tradicionalna alžirska jed z govedino

Izbor najboljših jedi na žlico z govedino

izbor najboljših jedi na žlico z govedino

Dušena govedina s slanino in zelenjavo

dušena govedina s slanino in zelenjavo

Recept za najboljši goveji golaž

recept za najboljši goveji golaž

Kako skuhamo najboljšo govejo juho?

kako skuhamo najboljšo govejo juho

Goveji golaž pripravljen v pečici

goveji golaž iz pečice

Recept za bograč

bograč

Govedina stroganov

stroganov

Golaževa juhagolaževa juha

Goveja juha s palačinkami

Goveja juha s palačinkami

Boranja z govejim mesom

boranja z govejim mesom

Segedin z govejim mesom

segedin z govejim mesom

Show Buttons
Hide Buttons