Dušena govedina z belim vinom, krompirjem in korenjem je odlična enolončnica z govejim mesom. Vas zanima najboljši recept za dušeno govedino? Pa poglejmo! Namesto klasike, se pravi klasičnega govejega golaža, bomo danes goveje meso pripravili malo drugače. Na kocke narezano goveje meso bomo podobno kot pri govejem golažu, počasi dušili na popraženi čebuli, zalili z belim vinom in do konca počasi kuhali s krompirjem in korenčkom. Jed na žlico, ki jo postrežemo kot samostojno jed, za povrh pa dodamo še košček slastnega peciva!
Dušena govedina z belim vinom, krompirjem in korenjem
Imate radi krompirjev golaž? Potem je današnja jed, ki spominja na krompirjev golaž z govedino, ravno za vas. Posebnost tega recepta je ta, da bomo goveje meso deglazirali z belim vinom.
Sestavine za dušeno govedino z belim vinom in krompirjem
- 1 kg govejega mesa za golaž
- 1 kg krompirja
- 1/2 kg korenčka
- 1 dcl belega vina
- 1 čebula
- 1 žlica svinjske masti
- 1/2 l čiste goveje juhe
- sol in poper
- 1 lovorov list
- timijan in majaron
- 1 pločevinka paradižnikove omake
- 1 žlica mlete reče paprike
Recept po korakih za mehko govedino z belim vinom in krompirjem
- Goveje meso za golaž narežemo na enakomerne kose in ga osušimo. Krompir olupimo in narežemo na štiri dele. čebulo olupimo in drobno sesekljamo, korenje olupimo in narežemo na kolobarje.
- V večji ponvi segrejemo žlico svinjske masti in najprej malo popražimo sesekljano čebulo, nato dodamo narezano meso in ga z vseh strani popečemo. Premešamo in nekaj minut pražimo.
- Nato meso s čebulo zalijemo z belim vinom, premešamo in povečamo ogenj, da vino skoraj popolnoma izhlapi.
- Nato dodamo žlico rdeče mlete paprike, sol, poper, timijan, majaron in lovorov list. Premešamo in dodamo pločevinko paradižnikove omake. Vse skupaj premešamo, ter dodamo narezan krompir in korenje.
- Prilijemo vročo govejo juho in počasi dušimo najmanj eno uro in pol.
- Če želimo gostejšo enolončnico, iz posode vzamemo nekaj kuhanih krompirjev, jih pretlačimo in vrnemo v jed.
- Po skoraj dveh urah počasnega dušenja bo govedina mehka, krompir pa se bo navzel odličnega okusa. Govejo enolončnico lahko postrežemo tudi v prazničnih dneh.
Priporočam ogled receptov z govedino
Tradicionalna Alžirska jed na žlico z govedino
Izbor najboljših jedi na žlico z govedino
Dušena govedina s slanino in zelenjavo
Recept za najboljši goveji golaž
Kako skuhamo najboljšo govejo juho?
Goveji golaž pripravljen v pečici
Recept za bograč
Govedina stroganov
Golaževa juha
Goveja juha s palačinkami
Boranja z govejim mesom
Segedin z govejim mesom